Sammy Feys behaalt bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen !

De Europese Kampioenschappen Lifesaving 2017 voor landenteams gingen door in België.  In het S&R Olympia te Brugge voor het zwembadgedeelte en te Oostende voor het Ocean gedeelte, van 3 tot en met 9 september.  In eigen land en eigen streek, hadden wij drie vertegenwoordigers van Flanders Coast Lifesaving Team die deel uitmaakten van de nationale Elite Kern.  Falke Duprez en Sammy Feys bij de juniores, Lieselotte Feys bij de Seniores.   Voor Falke een debuut, voor Sammy reeds de tweede keer en voor Lieselotte was het reeds routine.

De verwachtingen van en bij de Coast-leden voor de Ocean events, stonden hoog gespannen.  Wedstrijden in de golven ze zo goed kennen.  Het weer strooide ei zo na roet in het eten.  Er werd stormweer voorspeld op dag 2 van de Ocean events.

Alle proeven waarbij de Surfski aan bod komt, werden vooruitgeschoven naar dag 1 van de Ocean, donderdag 7 september.  Een zware dobber, omdat de reeksen werden afgewerkt tot de finales.  Ocean Man, Ocean Man relay en Surfski volgden elkaar op.  Sammy Feys bevestigde zijn sterke prestaties van het hele seizoen.  Hij werd 9de in de Ocean Man.  In de Surfski behaalde hij ei zo na zilver, maar werd in de laatste 30 meter geremonteerd en werd schitterend derde.  Een mooie prestatie op zestienjarige leeftijd op Europees niveau.  Op de Boardrace behaalde hij een zesde plaats.  Falke Duprez schitterde in de Board-Race, waarin ze op mooie wijze een finaleplaats afdwong.   Lieselotte verging het minder goed, met een verstoorde voorbereiding door herexamens als oorzaak. Niettemin een zeer mooi resultaat voor de atleten van Flanders Coast Lifesaving Team.

Comments are closed.